14 de maig del 2015

#CanviNecessari: Economia, ocupació i comerç


1. ECONOMIA I OCUPACIÓ

No es pot arribar a la justícia social ni a la correcta distribució de la riquesa si aquesta no es genera. La millor política social és, sens dubte, la creació d'ocupació. I per fer-ho, l'economia ha de tornar a rutllar.

En aquests anys, el govern central del PP ha hagut de fer front a la major crisi econòmica que ha patit aquest país en les darreres dècades. I malgrat els condicionants externs complexos, estem començant a sortir del pou. Cal fer pedagogia de la situació econòmica: tan fals és assegurar que la recuperació és total com negar que avui estem molt millor que fa tres anys.

Les dades macroeconòmiques han millorat substancialment, de manera que Espanya ha passat de ser el següent país de la llista candidat a ser rescatat, a esdevenir l'Estat gran de la UE que més creix econòmicament.

Aquest fet és un mèrit dels ciutadans, que hem hagut de fer un gran esforç per treure el país endavant. Ara, és el moment d'ocupar-se de la microeconomia, i de la situació de les classes mitjanes, que són aquelles que han hagut de patir un major pes específic en els costos de la crisi, amb una pujada d'impostos que ara hem de revertir.

Volem seguir sent líders en polítiques de reducció de l'atur. Tot i les dades positives d'aquests últims quatre anys, la candidatura del PP i Units per Molins vol anar més enllà, i vol arribar al final de la següent legislatura amb un atur per sota del 8%. Ho farem amb plans concrets de creació d'ocupació, i que aquesta aporti valor afegit.

Propostes
- Establirem una rebaixa general dels impostos i taxes municipals, a més de les plusvàlues, en una mitjana del 5% en l'horitzó de la pròxima legislatura.

- Reconvertirem el paper dels agents cívics, que passaran a formar part de les plantilles d'empreses de nova creació i amb dificultats.

 L'actual model d'agent cívic genera un cost per a l'ajuntament sense que generi un valor afegit per als molinencs. Pensem que les tasques que fan són pròpies de la Guàrdia Urbana o dels veïns en general (ja que hi ha una aplicació per a mòbils on poden denunciar si alguna element del mobiliari urbà està deteriorat).
Creiem que aquest potencial que aquests treballadors generen pot dedicar-se a plans d'ajuda als emprenedors amb col·laboracions temporals en les seves empreses, amb l'objectiu final de crear ocupació estable i de llarga durada.


Detalls del Pla "Molins Ocupa":

i) Incrementar el nombre de persones beneficiàries del pla, respecte als agents cívics.
ii) Tot el cost salarial dels agents cívics passarà en forma de subvenció a les empreses beneficiàries, que complementaran amb una retribució interna (és a dir, la subvenció municipal més part de l'empresa), assegurant un sou mínim de 850 euros nets.

iii) El temps previst de col·laboració serà de 6 mesos.

iv) Una empresa només podrà accedir a una subvenció (només podrà contractar una vegada).

- Crearem un pla d'ocupació per a la lluita contra les diferències en el rendiment escolar.

- Donarem suport a l'emprenedoria, amb mesures concretes.

- Buscarem atraure empreses al poble perquè inverteixin en el creixement i la sostenibilitat de Molins.

 
2. COMERÇ

El comerç ha de ser una de les potes del nou Molins que ens imaginem. Cal aplicar mesures valentes i decidides als emprenedors que obrin un negoci. Així mateix, és important facilitar al màxim l'accessibilitat als comerços del nostre poble.

Propostes

- Donarem suport a l'emprenedoria amb una mesura concreta: l'exempció fiscal de les empreses de nova creació fins que l'activitat no generi beneficis.

- Dinamitzarem el comerç local, creant aparcaments gratuïts en solars, com ara en el barri de La Granja. Així, a més, evitem un focus de manca d'higiene pública.

- L'Ajuntament ha de ser l'avalador en l'adquisició de locals comercials sempre que es presenti un projecte viable.

- Ens comprometem a eliminar entre 30 i 50 places de zona blava per facilitar i dinamitzar el comerç. Proposem un tiquet per a la resta de casos en què s'hi marqui l'hora d'aparcament amb un màxim de dues hores gratuïtes. A partir de llavors, es pagarà una tarifa més alta que no pas la convencional per dinamitzar el moviment de cotxes i amb l'objectiu que es produeixi la rotació en les places d'aparcament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada