12 de maig del 2015

#CanviNecessari: Presentació del programa en seguretat, urbanisme i mobilitat

Avui hem presentat les propostes en matèria de seguretat, urbanisme i mobilitat, al barri de l'Àngel.


1. SEGURETAT

Per al PP, aconseguir una vila més segura ha estat una prioritat durant aquests darrers anys. Davant la desídia de governs anteriors, l'actual equip de Govern municipal, gràcies a la influència del PP, ha presentat uns pressupostos en què la seguretat ha estat una de les partides amb més recursos destinats, amb un 27% del total. I això ha estat important per a què els índexs de criminalitat hagin descendit a Molins en aquests anys.

I tot plegat amb l'objectiu d'aconseguir dotar la Guàrdia Urbana de les millors eines i mitjans per a col·laborar amb la seva feina en favor d'una vila més segura per a tothom. En aquesta legislatura, seguirem impulsant mesures en suport de la nostra policia local.

2. URBANISME I HABITATGE

Les polítiques urbanístiques han de ser realitzades des de la prudència, i no des del malbaratament ni la frivolitat. Cal contenció en la despesa, ajornant actuacions que no siguin prioritàries per a l'interès general del poble de Molins.

El nou barri de les Guardioles és vist des de la candidatura del PP i UxM com una oportunitat per créixer, si es fa de manera assenyada, i un recurs potent per fer polítiques d'habitatge al servei de la gent. Ara bé, abans cal defensar inversions necessàries en els barris existents. No és casualitat que presentem aquesta part del programa al barri de l'Àngel, un dels més oblidats pel Govern municipal, i que necessita actuacions urgents per rehabilitar les façanes, juntament amb altres barris perifèrics, com Riera Bonet i Bonavista.

Ara bé, pensem que cal tenir en consideració també els 400 pisos buits que actualment té el parc d'habitatge molinenc, i engegar actuacions en aquesta línia.

Propostes

- Potenciarem un reequilibri de les inversions, de manera que els barris perifèrics siguin també una prioritat de l'Ajuntament.

- La rehabilitació de les façanes dels barris de l'Àngel, Riera Bonet i Bonavista són una qüestió que s'ha de resoldre abans de fer més obres de gran envergadura.

- Impulsarem un model d'urbanització intel·ligent: aprovarem l'arranjament de les avingudes València i Barcelona. A més, millorarem l'accessibilitat pel carrer Rafel de Casanovas.

- Establirem deduccions de l'IBI a aquells que lloguin pisos buits.

 - Instal·larem panells insonoritzadors a prop de la Carretera, per esmorteir l'impacte acústic que pateixen els veïns i veïnes dels barris del Canal i La Granja.

- Seguirem ajudant des de l'Ajuntament les famílies en risc de desnonament. Establirem una interlocució amb les entitats bancàries per analitzar la possibilitat de fer moratòries per evitar els desnonaments.

 
3. MOBILITAT I MEDI AMBIENT

La mobilitat i el medi ambient formen part de tota actuació municipal. La mobilitat de persones amb discapacitats, l'ús de transport públic, la cura i el respecte pel medi ambient i la potenciació de la ruta verda de Molins són el moll de l'os de la nostra oferta política en aquesta matèria.

Propostes

- Difondrem el nostre patrimoni natural i paisatgístic mitjançant la senyalització i la promoció turística de la Ruta Verda Molinenca, que inclourà trajectes i camins per la serra de Collserola.

- Combatrem perquè es compleixin els compromisos adquirits per les administracions i l'ATM (Autoritat del Transport Metropolità), i finalment Molins de Rei sigui Zona 1 en el sistema de transport integrat. En tot cas, en cap cas Molins no es pot veure exclòs del projecte T-Mobilitat que s'està planificant, pel qual cada usuari pagaria en funció del trajecte exacte que fa (nombre d'estacions que passa).

- Incentivarem l'ús dels transports públics, subvencionant als escolars, estudiants de formació professional i universitaris.

- Millorarem la línia de l'autobús de la Floresta, ja que intensifica la connexió Molins - Vallès.

- Crearem una línia d'autobusos entre els municipis del Baix Llobregat per anar a la UAB. Molts universitaris molinencs tenen llargs trajectes amb tren o han d'anar amb cotxe privat amb el cost que això suposa.

- Mantindrem Molins més net, gràcies als serveis municipals, en el qual es pugui gaudir dels seus carrers i places.

 - Seguirem eliminant les barreres arquitectòniques per a persones amb mobilitat reduïda, com ja hem contribuït decisivament a fer-ho en aquesta legislatura davant l'equip de Govern municipal, que porta retard en el compliment dels acords pressupostaris amb el PP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada